söndag 6 januari 2008

Svensk film

Nyligen hade storsatsningen Arn premiär. Nu har jag inte sett filmen ifråga utan bara några klipp på tv. Problemet för mig är att det blir inte lika häftigt på svenska. Komedier funkar kanon på svenska men så fort det blir action blir det aldrig lika storslaget som filmer från staden där borta i väst. Visst budgeten är ju oftast lika liten som skosnörekontot på en hollywoodfilm men det är inte bara det. Svenska språket och action funkar helt enkelt inte ihop. Tråkigt men sant.

En hollywoodfilm jag dock gärna skulle vilja se en svensk version av är Independence Day som utspelar sig under tiden då Göran Persson var statsminister. Tänk er att se piloten Persson stå och hålla ett eldigt tal till trupperna för att fylla dem med mod inför det stundande anfallet på de elaka utomjordingarna. Sedan klämmer han ner sig i cockpiten på ett JAS 39 Gripen och leder flyganfallet mot det flygande tefat som just är på gång att spränga regeringsbyggnaden till småsmulor. Där finns det ingen hollywoodfilm som ens kommer i närheten!

2 kommentarer:

. sa...

Haha! Om någon gör det så blir det ju mer komedi än action. Fast jag skulle se fram emot det så brutalt!

Clifton sa...

Underbart bra! elidga tal och utomjordingar känns nästan irrelevant om man sätter det i jämförelse med Hans (japp Hans[1a namn] Göran Persson, undrar om han tog namnet Göran bara för att det fanns en Göra Persson tidigari i Historien som var Hov rådgivare och tämligen grym, eller om det bara blev att han tyckte att göran lät häftigare... hur som Hans G Persson klämma sig ner i ett JAS! se hur han flyger iväg och se hur han leker jordfräs...