onsdag 6 februari 2008

Boktipset

Har legat och läst en del nu när jag varit sjuk. Efter att ha lyssnat på soundtracket (som jag skrivit om tidigare) så var det äntligen dags att ta sig an boken. Dessutom en perfekt bok att läsa när man är sjuk och mår pyton för man vet att det iallafall finns en som mått sämre. Mycket upplyftande! Boken jag har läst är The Heroin Diares av Nikki Sixx.

Boken är baserad på ett års dagbokanteckningar (julen 86 - julen 87) skrivna av Nikki Sixx, bassist i Mötley Crüe. Den innehåller även kommentarer skrivna i nutid av Nikki men även folk som var i hans närhet under denna tid och fick uppleva den han var då. Allt från bandmedlemmar till släkt och vänner och bekanta. Sex, drugs and rock n roll är en sliten klysha men här är en som verkligen levde det livet. Detta år var det dock betydligt mer drugs än det var sex eller rock n roll.

Det var ett år då bandet vann allt större framgångar och pengarna bara rullade in men hans liv bara fortsatte att rasa samman. Han hade fortfarande en hel del problem från sin barndom som han inte fått ordning på. Han led även av depression och försökte läka detta med medicin från olika knarklangare. Knappast rätt lösning... Han var som ett skenande tåg på väg rakt mot avgrunden. Och det slutar med hans (tillfälliga) död pga överdos. Strax efter att han blivit dödförklarad gör ambulanspersonalen ett sista försök och lyckas få liv i honom igen. Han har under de 20 år som gått sedan dess ändrat livsstil totalt och blivit en helt annan männsika.

Boken ger en totalt oglamorös bild av livet som rockstjärna. Det är även en väldigt ärlig skildring av hur han mådde och levde under detta år. Och en bok som visar att även om man når absoluta botten så kan man alltid ta sig upp igen...

Som Mr Mackey sa: Drugs are bad, M´kay!

Inga kommentarer: