torsdag 13 maj 2010

Lisa

I lördags var Lisa på besök så jag fick chansen att testa mina nya fotoprylar och försöka får mer koll på ljussättning med blixtarna. Många bilder blev det... Här kommer ett urval:5 kommentarer:

Martin sa...

Nu börjar det likna något!
Bra jobbat!
Jag fotar inte själv porträtt i studio så jag ska inte säga vad som är rätt och fel, men på de första ljusa bilderna så kanske en fotolampa eller upplättningsblixt snedt höger (ur kameravinkeln sett) hade lyst upp ansiktet lite mer. Det ser ut som att det mörka sminket kring ögonen smälter ihop med skuggan som blir strax runt ögonen.

Fotar du i RAW-format?

Bra Jimmy!

Martin sa...

Eller kanske det bara är min skärm som är dåligt kalibrerad. Jag får sätta min tidigare kommentar om extraljuset inom parantes.

Jimmy Petersson sa...

Tack! Jag hade en blixt på högersidan, men kanske skulle haft den lite starkare. Jag fotar i JPG trots att jag inte borde. Brukar du fota i RAW?

Martin sa...

Jag har väldigt länge bara fotat i RAW-format. Så mycket bättre, man kan ändra på vitbalans, exponering och andra funktioner i efterhand på datorn om man inte är nöjd med hur kameran arbetade. Man kan ju ändra sånt på jpg-filer också såklart men RAW är ju hel rådata. Nackdelen är att filerna är 7-10 ggr större än om de var jpg.

Anonym sa...

Gud så otroligt söt hon e. Super. Kyss från Ullis