måndag 14 juli 2008

Tiderna förändras...

Jag satt och läste tidningen idag på lunchen och där stod om en förvirrad dansk som kommit in på Ölandsbladet och rivit sönder en löpsedel och skrikit att de inte ska skriva om Viktoria eftersom han inte tycker om henne. Senare hade han varit ute på torget och varit allmänt stökig. Till slut skickade man ut tre polispatruller för att ta hand om honom.

Jag kom då att tänka på en historia jag hörde om Texas Rangers. Det var under vilda västerntiden där ett stort upplopp var på väg att bryta ut i en stad nånstans i Texas. Sheriffen i stan skickade då bud om förstärkning till Texas Rangers. Han begav sig sedan till tågstationen för att ta emot mannarna. Till hans förvåning så steg bara en man av tåget. Han frågade då mannen var de andra männen var. Texas Rangern svarade lugnt. "Det var väl bara fråga om ETT upplopp?"

På den tiden tog en man ensam hand om ett helt upplopp, idag behövs tre polispatruller för att ta hand om en förvirrad dansk. Tiderna förändras...

2 kommentarer:

Clifton sa...

Kanske var man oroad över den rådande personalomsättningen på texas rangers, så pass att man började med tre patruller på en dansk...

Martin sa...

Han var ju klädd som en Ninja, och ja.. Då får man vara extra uppmärksam så man inte får en nunchuck-grejj på pungen eller en kaststjärna i ryggen. Don efter person haha!